公共英语 选课中心 APP下载
当前位置: 首页 > 公共英语 > 公共英语备考资料 > 2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(7)

2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(7)

考试动态短信提醒

公共英语报名、考试、查分时间、免费短信提醒

地区

点击获取验证 立即预约

请输入下面的图形验证码

提交验证

发布时间:2019年11月22日 10:03:42 来源:环球网校 点击量:

【摘要】小编给大家带来2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(7),希望对大家有所帮助。加入环球网校有专业的老师为您解答问题,还可以和考友一起交流!

PART 1

In today’s global world,more and more people travel to foreign countries.Cross cultural awareness and an understanding of foreign etiquette are important if you want to succeed as an international business person.Behaviour that is polite at home may be considered rude in another country.In particular,by learning about dining etiquette and table manners,you can avoid offending people and this can directly influence your business success.

John Smith’s book The Perfect Guest is a goldmine of information for the globe-trotting business person.There are chapters dedicated to all the main problem areas of dining etiquette and entertaining in different countries and tips on how to cope with embarrassing situations.

These are some of the areas which are covered in the book.

Seating arrangements

Whether you are eating at a restaurant or at someone’s home,there may be a fixed protocol of who sits where.Do men and women sit together?Is there a hierarchy(等级) according to age or status?Rules vary greatly.For example,in Korea,it is customary to offer the best seat to the most senior person;in the US,there are no specific seating rules.If you don’t know where to sit,wait until your host shows you.

Conversation

Is the dining table the right place to have a conversation or is the meal taken in silence?In France,for instance,the meal is a social affair with loud animated conversations and most topics are acceptable,including business.In Japan or Vietnam,on the other hand,only a quiet conversation is acceptable and business is never conducted at the dinner table.

Food

What type of food is popular?Is it polite to remark on the food?Should you eat everything or leave some food on your plate?Is it polite to ask for the salt and pepper if not on the table?And how can you deal with a food delicacy that you find disgusting?In Europe,it is polite to eat everything on your plate whereas this would be considered rude in Egypt.If you clean your plate,it will be filled up again immediately.

PART 2

Why do you go to the library?For books,yes—but you like books because they tell stories.You hope to get lost in a story or be transported into someone else’s life.At one type of library you can do that too—even though there’s not a single book.

At a Human Library,instead of books,you can borrow “people”.People with unique life stories volunteer to be the “books”.For a certain amount of time,you can ask them questions and listen to their stories,which are as fascinating as any you can find in a book.(If you attend,be sure to review the habits that make you a good listener.) Many of the stories have to do with some kind of depressing topics.You can speak with a refugee,a soldier suffering from PTSD (创伤后遗症),a homeless person and a woman living with HIV.The Human Library encourages people to take time to truly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about.According to its website,the Human Library is “a place where difficult questions are expected,appreciated and answered”.

The Human Library Organization came to be in Copenhagen,Denmark in 2000.Romni Abergel and his colleagues hosted a four-day event during a major Northern European festival.After the success of this event,Abergel founded the Human Library Organization,hoping to raise awareness among youth about depression,which has been growing ever since.

Though there are a few permanent human libraries,most aren’t places at all,but events.Though many do take place at physical libraries,you don’t need a library card—anyone can come and be part of the experience.There have been human library events all over the globe,in universities and in pubs,from Chicago to Tunis to Edinburgh to San Antonio.Check out the organization’s Facebook page to see when the Human Library might be arriving near you.

PART 1

【语篇导读】文章主要介绍了不同文化的餐饮礼仪。

1.Who is most likely to find the information useful?

A.A business person. B.A scientist.

C.A student. D.A soldier.

答案 A

解析 细节理解题。根据第二段中“John Smith’s book The Perfect Guest is a goldmine of information for the globe-trotting business person.”可知,这些信息对商业人士特别有用。

2.When you are a guest in the US,where should you sit if you don’t know where to sit?

A.In the best seat.

B.Where your host shows you to sit.

C.Wherever you like.

D.Next to the senior.

答案 B

解析 细节理解题。根据第四段中的“in the US,there are no specific seating rules.If you don’t know where to sit,wait until your host shows you.”可知,在美国,如果你不知道坐在哪里,可以等着主人安排你就座。考生如果怕自己错过考试报名时间和考试时间的话,可以 免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

3.You leave food on your plate in Egypt    .

A.to show that you have eaten enough

B.so that there are leftovers for the cat

C.to show that you don’t like the food

D.but it is considered rude

答案 A

解析 细节理解题。根据第六段中的“In Europe,it is polite to eat everything on your plate whereas this would be considered rude in Egypt.If you clean your plate,it will be filled up again immediately.”可知,在欧洲把盘子里的食物吃光是有礼貌的,在埃及这样做是不妥当的,主人会认为你没有吃饱。

4.The passage mainly tells us    .

A.cross cultural dining etiquette

B.cultural differences around the world

C.how to improve cultural awareness

D.why the book is worth buying

答案 A

解析 主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了不同文化的餐桌礼仪。由此可知,A项“跨文化餐饮礼仪”高度概括文章大意。

PART 2

【语篇导读】本文主要介绍了人类图书馆。在人类图书馆,借的不是书本,你可以借“人”。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事,这些故事和你在书中所能找到的人生经验一样引人入胜。

1.What shall we do before going to the Human Library?

A.Bring a book.

B.Get a library card.

C.Make an appointment.

D.Go over some listening habits.

答案 D

解析 细节理解题。根据第二段中括号内的内容“If you attend,be sure to review the habits that make you a good listener.(如果你要参加,一定要回顾一下那些使你成为一个好听众的习惯。)”可知,D项符合题意。

2.What does the underlined word “snap” in Paragraph 2 mean?

A.True. B.Quick.

C.Wrong. D.Obvious.

答案 B

解析 词义猜测题。take time to为固定短语,表示“慢慢地做某事”。根据otherwise(否则的话)可知,前后两句是意义是相反的,因此与“慢慢地做某事”的相反的则是“快速的”,所以选B项。

3.Why did Ronmi Abergel found the Human Library Organization?

A.He expected to answer different questions.

B.He successfully held an event in Northern Europe.

C.He wanted young people to pay attention to depression.

D.He had set up the Human Libraries all over the world.

答案 C

解析 细节理解题。根据第三段中的“...Abergel founded the Human Library Organization,hoping to raise awareness among youth about depression,which has been growing ever since.”可知,应选C项。

4.What is the best title of the text?

A.Borrow “People” Instead of Books

B.Human Library Organization

C.Human Library Is Near You

D.A Library in Denmark

答案 A

解析 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了人类图书馆,在人类图书馆,借的不是书本,你可以借“人”。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事。由此可知A项可作为标题。

环球网校友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(7),点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

分享到: 编辑:纪文凯

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-环球网校官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部
新二登陆